De missie van Kwebbel is kort maar krachtig: Ouderen gelukkiger maken als ze oud worden! Wij willen bijdragen tot meer verbinding, vervulling en ontdekking. Onze eerste stap is een speciale ouderen tablet.

Kwebbel

De missie van Kwebbel is kort maar krachtig: Ouderen gelukkiger oud laten worden! We willen bijdragen aan meer verbinding, ontplooiing en ontdekking. Onze eerste stap is om ouderen te verbinden met hun familie en vrienden. Daarvoor ontwikkelden we een veilige en gebruiksvriendelijke tablet speciaal voor ouderen. Vanuit daar willen we verder groeien als platform en community voor ouderen.

Maak kennis met de Impact Community– Harry Roode

Hoe zou je jezelf voorstellen als je een nieuw persoon ontmoet?

Mijn naam is Harry, ik ben 30 jaar oud, en ik ben de medeoprichter van Kwebbel. Ik vind het een hele uitdaging om mezelf in een paar zinnen te beschrijven. Maar één ding heeft me altijd gedreven: technologieën gebruiken om het leven van mensen te verbeteren. Tijdens Covid zag ik een kans. Veel mensen voelden zich eenzaam en dat was voor mij de aanleiding om na te denken over wat ik daaraan kan doen.

Wat motiveerde je om ondernemer te worden?

Mijn grootmoeder was mijn grootste inspiratie om Kwebbel te starten. Naar aanleiding van de situatie als gevolg van de pandemie wilde ik ouderen gelukkiger maken en hen meer in contact brengen met hun familie. Ik bedacht verschillende manieren om te helpen, waarvan een veilige en gemakkelijk te gebruiken tablet. Alles is al voor hen ingesteld in de menu-instellingen. Bovendien hebben we geen e-mailadres nodig, waardoor de gebruikerservaring nog moeitelozer wordt.

Wat beschouw je als je grootste prestatie?

Ik zou zeggen mijn eigen bedrijf beginnen – Kwebbel. Ik was altijd op zoek naar iets dat een geweldige bedrijfsmodule zou creëren en tegelijkertijd ook mensen zou helpen. Daarom gebruikte ik het motto van ImpactCity – doing good and doing business. De juiste combinatie maakt het makkelijker en die heb ik gevonden bij het creëren van Kwebbel.

Wat doet u dagelijks om te groeien als ondernemer?

Wat je ongemakkelijk laat voelen, is het moment waarop je kunt leren. Zoek altijd manieren om jezelf uit te dagen, zodat je blijft groeien. Leer van je eigen fouten en probeer ze te verbeteren. “Face the music“.

Welk advies zou je aan je jongere zelf geven?

Soms wou ik gewoon dat ik eerder was begonnen met mijn eigen bedrijf. Niet alleen vanwege de resultaten, maar ook vanwege het proces. Hoezeer je ook groeit als ondernemer, je groeit ook in je persoonlijke leven. Je hebt niets te verliezen. Gooi jezelf in diep water en leer of ontdek hoe je moet zwemmen. Niemand weet echt wat ze doen – just do it, and go with the flow.

Wat doe je de laatste tijd?

We hebben veel plannen voor de toekomst om onze propositie uit te breiden. Op dit moment zijn onze belangrijkste doelen groei in klanten. De grootste focus ligt op onze marketing en social media. Ook zijn we actief bezig met onze e-shop.

 

Unit: 3.25