@
Theater aan het Spui

Border Sessions 2018

Border Sessions is een jaarlijks festival over technologie en cultuur, met een missie om uitdagende ideeën, experimenten en inspanningen op te starten en te voeden met een sterke focus op multidisciplinaire projecten. Ze verenigen creatieve en kritische geesten van over de hele wereld die de overtuiging delen dat technologie een krachtig instrument moet zijn voor positieve verandering.

Dit jaar vindt de conferentie plaats op 14 juni in Theater aan het Spui en het aangrenzende Filmhuis Den Haag. Er zijn meerdere sessies op 6 podia, met internationale sprekers, boekpresentaties, workshops, een hackathon en de Border Labs Award. Er zijn vijf thema’s: Humanity, Society, Cities, Nature and And Beyond.

 

ImpactCity Startups Lab: tour & matchmaking

Voor Impact-startups heeft ImpactCity het ImpactCity Startaps Lab georganiseerd. Tijdens dit fietstourlab verkent u spannende opstartlocaties in Den Haag en ontmoet u andere impactmedewerkers. De tour eindigt in De Binckhaven, een bruisend gebied in Den Haag voor impact-startups en scale-ups.

Het doel van dit lab is tweeledig. Het is voor oprichters van impact-startups om de mogelijkheden van de internationale gemeenschap in Den Haag te verkennen en toegang te krijgen tot nieuwe marktkansen. Het is voor humanitaire organisaties om de toegevoegde waarde van innovatieve tech startups te verkennen. Dus je moet het al geraden hebben, we zijn op zoek naar een match.

Over Border sessions

Border Sessions biedt een veelzijdig platform met een breed scala aan deelnemers, variërend van de publieke tot de private sector. Samen met hun partnernetwerk en community onderzoeken ze grensverleggende technologieën en werken ze aan oplossingen voor een betere wereld.

Het programma is opgebouwd rond vijf stromingen: mensheid, samenleving, steden, natuur en daarbuiten. 2018 is de 7e editie van het festival. Net als in voorgaande jaren wordt het festival gehouden op verschillende locaties in het centrum van Den Haag, bestaande uit co-creation labs en een conferentie.