De Pot Op

Met onze zindelijkheidstrainingapp krijg jij de kennis en vaardigheden om jouw kind uit de luiers te krijgen.

De Pot Op

Kinderen Zijn Twee Jaar Later Zindelijk Dan Vroeger

In de jaren ’40 waren kinderen rond 12 maanden zindelijk. Snel zindelijk worden was bittere noodzaak want het wassen van luiers was veel werk. Met het gemak van de wegwerpluier is die noodzaak echter verdwenen. Kinderen in de Westerse wereld zijn nu gemiddeld rond 3 jaar zindelijk.

 Deze stijging is enerzijds veroorzaakt door het gemak van de wegwerpluier, anderzijds omdat in de jaren ’60 de opvoedingsstijl is ontstaan om te wachten ‘tot je kindje er klaar voor is’. Dit is een fabeltje dat de wereld in is geholpen door de luierindustrie.

‘Wacht Tot Je Kind Interesse Toont’ Mythe

Veel ouders interpreteren ‘wacht tot je kind er klaar voor is’ als ‘wacht tot je kind interesse toont in het potje’. Je hoeft hier echter niet op te wachten. Er zijn veel andere signalen die aangeven dat je kind klaar is voor zindelijkheidstraining. Wil je weten of je kind er klaar voor is? Doe de gratis test in de Go Potty app.

De mythe ‘wacht tot je kind interesse toont’ werd de wereld in geholpen  door de luierindustrie. De luierindustrie is een grote en machtige industrie van 71 miljard dollar. Ze verkopen meer luiers als kinderen later zindelijk worden. Dit is geweldig voor de luierindustrie, maar niet zo geweldig voor kinderen, ouders en de planeet.